Notícies del lloc

La "poma" parlarà català?

 
Imatge PROFE - Josep Masanas Camps
La "poma" parlarà català?
per PROFE - Josep Masanas Camps - Monday, 16 January 2012, 15:51
 

Segons aquesta notícia del portal MacRumours, rebotada pel Bloc d'Apple en Català, l'última versió beta del sistema operatiu Macintosh, la 10.7.3, inclou la traducció en català per defecte.De moment, Apple només ha fet arribar aquesta actualització a desenvolupadors i programadors, perquè la revisin. Apple ja havia traduït al català el 2010 el sistema operatiu iOS, el que fan servir l'iPhone, l'iPod Touch i l'iPad. Cal recordar, a més, que els anys 1990 la casa de la poma ja havia llançat en català algunes versions de Macintosh, però va deixar de fer-ho a partir del Mac OS 9.


La companyia va justificar la decisió, parcialment, en les generoses subvencions de la Generalitat a Microsoft perquè traduís les versions de Windows.
Les campanyes llançades aquests últims anys perquè Apple tingués en compte el català, juntament les peticions oficials de la Generalitat a partir de 2005 i l'obertura recent d'una botiga oficial a Barcelona, sembla que han empès la companyia californiana a atendre la petició dels molts usuaris catalanoparlants dels seus productes.

Informació extreta del portal Vilaweb, 12/01/2012

pd: sort que els traductors/col·laboradors del Linux són més sensibles...