Notícies del lloc

Sortida 2DAM al Parc Tecnològic de Girona

 
Imatge PROFE - Josep Masanas Camps
Sortida 2DAM al Parc Tecnològic de Girona
per PROFE - Josep Masanas Camps - Monday, 4 March 2013, 10:23
 

Parc Tecnologic de Girona


El passat 26 de febrer els alumnes de 2n de DAM de cicles formatius d'informàtica vam anar a visitar el parc tecnològic de la universitat de Girona (http://www.parcudg.com/).

Fent honor al nom del nostre cicle: Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma hem visitat alguns dels principals centres de recerca d'aquest parc.

  • El grup de recerca VirVig (Visualització, Realitat Virtual i interacció Gràfica,http://www.virvig.eu/) ens van fer una xerrada molt interessant sobre Realitat virtual, videojocs, geometria i gràfics. A través de l'anàlisi de com es crea un videojoc, com es genera gràficament un món virtual o com podem aconseguir escenes foto-realístiques els nostres alumnes van descobrir la tècnica que fa possible una màgia que ens deixa a tots embadalits.
  • També vam poder visitar el CIRS (Centre d’Investigació en Robòtica Submarina,http://cirs.udg.edu/), on ens van sorpendre presentant-nos un robot submarí totalment gironí que és capaç de baixar fins a 500 metres sota l'aigua i de manera autònoma fer les tasques que se li encomanin. Una piscina de 5 metres de fondària és on viu aquest robot tan especial, acompanyat d'altres robots guanyadors en diferents premis a nivell europeu.
  • A Bloom (http://3dticmedia.girona.cat/es/3dtv) vam descobrir que a pocs kilòmetres tenim unes instal·lacions que et poden deixar sense ale en matèria de vídeos 3d, projecció, captura de moviment, realitat virtual, edició de vídeo i so. El centre Bloom ha aterrat a Girona, i en ell hi podem trobar una plataforma pel desenvolupament dels projectes més creatius en matèria de web, mòbils, animació i vídeo (2D i 3D).

En la visita també vam visitar unes instal·lacions molt actives on hi conviuen empreses de la tecnologia més actual, grups de recerca universitari on estudiants del nostres país i de la resta del món poden desenvolupar el seu talent i els seus projectes d'emprenedoria.


Bloom